Millaisen version itsestäsi kuljetat vuoteen 2018?

Kokoonnuimme joulun jälkeen ystäväporukalla illanviettoon ja jossain vaiheessa keskustelu siirtyi siihen, millaisia omituisia tapoja tai mieltymyksiä kullakin meistä on. Niihin pikkujuttuihin, jotka tekevät minusta minut ja sinusta sinut, inhimillisen, vähän oudon ja aidon ihmisen. Paljastukset olivat aika kesyjä, mutta oli jotenkin vapauttavaa puhua niistä asioista, joita yleensä vähän hävetään tai piilotellaan. Innostuin asiasta niin, että aloin huutelemaan ääneen myös muiden omituisuuksia, mikä oli jälkikäteen ajateltuna ehkä hieman noloa. Onnekseni ainakaan vielä kukaan ei näytä poistaneen minua kaverilistaltaan.

Oma omituisuuteni ja häpeän aiheeni on kuluneena syksynä ollut hääpukuohjelmien katsominen. Mitä väsyneempi olen, sitä useamman jakson tuijotan ruudulta putkeen. Ohjelmissa ihan vaan valitaan hääpuku ammattilaisen opastuksella ja läheisten toimiessa makutuomareina. Toisessa versiossa kilpaillaan morsiamen äidin tuunatun hääpuvun ja uuden puvun välillä. Äiti yleensä syyllistää parhaansa mukaan tulevaa morsianta valitsemaan oman pukunsa ja kyynelehtii isosti ja morsian lopulta päättää kumman hän valitsee. Toivon lähes aina että sen uuden.

Näin siis olen viettänyt tuntitolkulla omaa arvokasta aikaani syksyn aikana, en meditoiden tai ulkoillen, en edes kirjaa lukien, vaan sohvalla hömppää katsoen ja välillä suklaata syöden. Mutta joskus ei vaan jaksa muuta. Ja se on se juttu, joka tekee minusta inhimillisen, ehkä vähän myös laiskan, mutta aidon. En ole täydellinen, eikä minun tarvitse yrittää näytellä yli-ihmistä kellekään. On paljon helpompaa olla ihan vaan oma aito itsensä, kuin käyttää energiaansa kultakuorrutetun julkisivun rakentamiseen ja ylläpitoon.

Ensi vuoteenkin haluan kuljettaa aidon ja inhimillisen minäni, mutta matkan varrelle voisin jättää vanhaa tunnekuormaa, mustasukkaisuuden ja kateuden tunteita ja vanhaa ilmaisematonta vihaa, joka tuntuu välillä poksahtelevan kehossani edelleen. Mukaani matkakumppaneikseni ensi vuoteen haluaisin ilon ja vähän lisää vahvaa ja eteenpäin vievää asennetta, rohkeutta ja rentoutta ilmaista itseäni paremmin sekä mielenrauhaa, jota ei koskaan voi olla liikaa. Rakkaus kulkekoon matkassa myös edelleen, aina ja iankaikkisesti.

Olen varautunut henkisesti jättämään hääpukuohjelmat ensi vuonna vähemmälle ja panostamaan enemmän juttuihin, jotka tuovat minulle iloa ja joissa minulla on myös aktiivisempi rooli. Osallistun kyllä aktiivisesti ja intohimoisesti myös pukujen valintaan kotisohvalta, mutta olen alkanut epäillä että liika on liikaa, myös hääpukuja. Yksi tulevan vuoden uusista asioista on aikuisbaletti, joka on ollut haaveeni jo monta vuotta, ja nyt viimein alkaa uusi ryhmä, joka sattuu sopivasti ainoalle vapaalle illalleni. Toivon, että siitä tulisi uusi ja iloa tuottava harrastus ja toivon, että saisin ihanista ihanimmat balettitossut. Ei haittaa vaikka näyttäisin kornille vatsamakkaroineni ja puolittaisine lonkanavauksineni, voin silti mielessäni olla maailman sulavaliikkeisin ja kaunein ballerina aina hetken verran. Ja kuka tietää, ehkä juuri korni on uusi musta vuonna 2018.

Se, mitä haluan sinulle sanoa, on, että ole oma itsesi. Pienet omituisuutesi tekevät sinusta sinut, eikä kukaan ole yhtä hyvä sinuna. Jos yrität olla jotain muuta, ei se toimi, ei sitten yhtään. Jätä kuluneen vuoden mukana pois turha murina ja pingotus, jätä epäilykset siitä oletko riittävä tai miltä näytät muiden silmissä. Tee ensi vuonna enemmän asioita, jotka tuovat sinut lähemmäs itseäsi ja tuottavat hyvää fiilistä. Ota uusi vuosi vastaan pää pystyssä ja sydän auki ja anna vuoden 2018 puhaltaa raikkaita uusia tuulia, jotka otat rennosti ja iloiten vastaan. Vuosi tulee tuomaan mukanaan sekä säkenöivää onnea että vaikeampia juttuja meille kaikille, mutta kun pysyy synkassa itsensä kanssa, selviää mistä vaan.

*****************************************************************************************

Anna minun vastaanottaa rohkeasti kaikki onni ja runsaus, jotka tielleni sattuvat.
Anna vaikeuksien muuntua kasvun siemeniksi ja viedä minua eteenpäin.
Anna rakkauden murtaa kaikki panssarini ja tulla osaksi minua.
Anna mieleni löytää tämä hetki ja rauha aina uudelleen.
Anna minun olla rohkeasti ja ylpeästi oma itseni ja levittää valoani minne ikinä kuljenkin.

Säkenöivää Vuotta 2018!
Essi