Essi Siitari

Olen Essi,  joogaopettaja (E-RYT 500), shiatsuterapeutti ja yrittäjä. Lisäksi olen äiti, puoliso, sosiaalinen introvertti ja herkkis, joka iloitsee kauneudesta ja luonnosta, perheestä ja ystävistä, kirjoittamisesta sekä elämän jatkuvasta muutoksesta ja itsekseen kasvun matkasta. Talvisin asun Lapissa, Levillä ja luotsaan studiota ja ohjaan online-tunteja pohjoisen energioista käsin. Online-tuntini löydät Yin with Essi nimellä.

Joogatieni alkoi vuonna 2005 astangajoogan alkeiskurssilla. Matka jatkui astangasta hathajoogaan, kundaliinijoogaan, iyengerjoogaan, hotjoogaan ja sieltä yinjoogan ja restoratiivisen joogan pariin. Vuonna 2012  valmistuin hathajoogaopettajaksi (200h) Yoga Nordicilta ja vuonna 2017 yinjoogaopettajaksi (300h) Clare Gates-Sjöblomin opissa. Vuonna 2018 opiskelin restoratiivista joogaa (50h) Elise Jansenin opastuksella. Lisäksi kouluttaudun jatkuvasti erilaisten workshoppien ja kurssien kautta.

Lempeys, ilo, itsensä kuuntelu, keskeneräisyyden salliminen ja itsensä ja elämän arvostus ovat asioita, jotka koen itse löytäneeni joogan avulla ja näitä asioita haluan viedä myös muille eteenpäin joogatunneillani. Jooga vie meidät matkalle tutustumaan itseemme hiljentymisen ja kuuntelemisen kautta, ja harjoitus auttaa meitä näkemään oman kehomme ja sielumme ainutlaatuisina ja rakastettavina.

 

 

 

 

Anu Lähteenaro

Olen Anu, sivutoiminen hyvinvointialan yrittäjä. Liikunta on kuulunut elämääni aina ja utelias, rohkea luonteenpiirteeni on tutustuttanut minut moniin liikuntalajeihin. Olen koulutukseltani liikunnanohjaaja, personal trainer, ravintovalmentaja ja joogaopettaja. Ja kiitollinen, että olen saanut ohjata ja valmentaa erilaisia ryhmiä jo muutaman vuosikymmenen ajan.

Matkani joogamaailmaan alkoi 2000-luvun alussa. Osallistuin jooga flow tunneille ja se vei minut mukanaan. Tunsin, miten jooga auttoi voimaan paremmin, elinvoimaisemmin, mieli ja keho olivat yhtä. Kouluttauduin Jooga Flow-ohjaajaksi (Wellness Mentor) ja pian sen jälkeen hotjooga-ohjaajaksi. Silloinen päätyöni sisälsi paljon matkustelua, joten varauduin aina mahdollisuuteen tutustua eri ohjaajiin ja eri joogalajeihin myös ulkomailla. Tuli aika, jolloin halusin oppia lisää ja vuonna 2017 kouluttauduin yinjoogaopettajaksi RYT200 (Clare Gates-Sjöblom). Matkani joogamaailmassa jatkuu…jokaisessa harjoituksessa löydän sisimpäni  ja aistin ympäristön uudella, hyvällä tavalla. Tiedonnälkä on suuri, vielä en kuitenkaan tiedä milloin ja mitä joogassa seuraavaksi.

Päätoimisesti toimin esimiehenä kaupanalalla. Tunnen arjen kiireen ja haasteen ’’kaiken’’ yhteensovittamiseksi. Vapaa-ajalla ulkoilen, nautin luonnosta metsässä ja vedenäärellä liikkuen pienen koirani kanssa. Ystävät ja perhe ovat elämäni tärkeintä, lapsenlapseltani saan suurinta rakkaudentunnetta. Jooga on opettanut minulle armollisuutta itseäni ja kehoani kohtaan. Tietoisen hengityksen yhdistäminen lempeään liikkeeseen saa minut rentoutumaan, tuo levollisuutta ja ohjaa olemaan läsnä tässä ja nyt. Kaiken kokemani hyvän, mitä jooga on minulle antanut, pyrin välittämään ilolla eteenpäin.

Marjo Niiranen

Jooga & meditointi monimuotoisesti ovat rakkaimmat harrastukseni sekä keho-mieleni hyvinvoinnin työkalut parhaimmasta päästä. Molemmat ovat kiinteä osa elämääni. Joogan kokonaisvaltaisuus on tukenut minua todella paljon ja olen ikuisesti kiitollinen, että olen löytänyt joogan & meditoinnin - erityisesti mindfulnessin muodossa - pariin.

Alta löydät osan käymistäni jooga- ja hyvinvointikoulutuksista:

Erkkajooga®, Hathajooga, Holistic Yoga Flow, Kundaliinijooga, Jooganopettaja SJL®, Joogaterapiaopinnot, Lasten jooga, Mindfulness-ohjaaja CFM®, Muistijooga®, Restoratiivinen jooga, Sointukylpy-/äänimaljaohjaaja & -hoitaja, Shakti Dance®, The Yoga of Dance / Shaktitanssi, tanssin jooga, Yinjooga, Yinjoogan erityistunnit, Yoga Nidra / Jooga Nidra ja Äitiysjooga.

Kouluttaudun oma hyvinvointi edellä. Ylläoleviin kuuluu mm. RYT-200 & RYT-300 sekä useampi muu 200h-1.200h koulutus (mm. EUY-YTTP 1.000+). Pystyn ohjaamaan monipuolisesti eri joogamuotoja/-tunteja kaiken kokoisille ryhmille, eri olosuhteissa, suomeksi sekä englanniksi. Haluan välittää joogan monipuolisuuden lisäksi joogan kautta sydämellisyyttä, lempeyttä, iloa, rauhaa, hyvinvointia, leikkisyyttä, positiivisuutta ja läsnäoloa sekä mielen ja kehon joustavuutta. Joogassa on paljon hyvyyttä <3 Olet aina sydämellisesti tervetullut tunneilleni <3 <3

 

Mari Eronen

Olen lappeenrantalainen joogaopettaja (200h Yin & Yang yoga teacher) ja barreohjaaja. Lisäksi opiskelen parhaillaan ympäristötekniikkaa ja kestävyystiedettä yliopistossa. Harrastan ratsastusta ja minulla on kotona kaksi pientä koiraa. Eläimet ja luonto ovat muutenkin sydäntä lähellä.

Joogan pariin löysin tieni vuonna 2013 asuessani Lahdessa. Ensimmäisenä tutustuin hathaan ja yin joogaan, joita seurasivat vinyasa flow ja hot jooga. Kiinnostus joogaan alkoi halusta kehittää kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Pian huomasin myös vaikutukset henkiseen hyvinvointiin ja kiinnostuin meditaatiosta sekä joogafilosofiasta. Vuonna 2019 tarjoutui mahdollisuus kouluttautua joogaopettajaksi Yogarocksilla Leta LaVignen opissa. Alun perin tarkoituksena oli lähinnä oman osaamisen syventäminen, mutta huomasin pitäväni myös ohjaamisesta. Yhteisöllisyys, harjoituksen jakaminen muiden kanssa ja jatkuva oppiminen motivoivat tässä työssä.

Tunneillani haluan tarjota sinulle tilaisuuden keskittyä kuuntelemaan itseäsi ja päästää irti kiireestä ja suorittamisesta. Harjoituksesta tehdään sellainen, kuin oma keho ja mieli sillä hetkellä kaipaavat. Rohkaisen sinua kuitenkin kokeilemaan omia rajojasi ja välillä myös haastamaan itseäsi. Mukaan ovat tervetulleita kaikki henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämisestä kiinnostuneet riippumatta kokemuksesta tai tavoitteista. Nähdään matolla!

Marika Hynninen

Sydäntäni lähellä on keho-mieli yhteys, joka näkyy usein tekemässäni työssä ja harrastukseni parissa. Työskentelen päätoimisesti toiminimellä psykoterapeuttina ja sivutoimisesti teen erilaisia hyvinvointiin kuuluvia ohjauksia. Olen käynyt psykofyysisen psykoterapian peruskoulutuksen ja hengitysohjaaja koulutuksen. Ohjaan kehollista TRE-stressinpurkumenetelmää yksilöllisesti ja ryhmämuotoisena. Tre on tullut minulle tutuksi v.2010 kun menin ensimmäiselle ryhmätunnille ja löysin etsimäni; kehollisen menetelmän mikä voi olla jotain sellaista mihin ei ainoastaan sanoilla pääse.

Jooga on tullut minulle tutuksi ensimmäistä kertaa 2000-luvun alussa kun osallistuin astangajooga kurssille. Myöhemmin tutustuin hot-,hatha-, kundaliini-, yin-, restoratiiviseen joogaan ja olen keväällä 2021 valmistunut feminine yin ohjaajaksi ja loppuvuodesta 2021 aloitan restoratiivisen joogan ohjaajakoulutuksen.

Tunneilla haluan tarjota sinulle mahdollisuuden kuunnella itseäsi, sitä mitä juuri sillä hetkellä todella tarvitset, koet ja tunnet. Harjoitus muotoutuu sillä tavoin juuri sinulle sopivaksi. Hengitykseen ja/tai kehoon ankkuroiminen voi antaa parhaimmillaan tien syvälle itseesi, löytämään esimerkiksi omaa merkityksellisyyden tunnetta, kannattelua, leikkisyyttä, rajoja ja hellittämistä.

Olet sydämellisesti tervetullut tunnilleni kehosi matkalle!

Jonna Svahn

Olen Jonna, yin- ja sointukylpyohjaaja. Yinjoogaan olen tutustunut ensimmäisen kerran 2016 Studio Mandulassa ja siitä lähtien se on ollut osa arkeani. Joogasta ja erityisesti yinjoogasta olen saanut paljon voimavaroja ja rauhaa elämääni. Vaikutuin äänimaljojen hoitavasta ja syvän rentouden tunteen tuomasta vaikutuksesta niin paljon, että kouluttauduin äänimaljahoitajaksi, sekä sointukylpyohjaajaksi 12/2021. Soundful yinjoogaohjaajaksi valmistuin 6/2022.
Rentoutuminen, lempeys, hyvä olo ja itsensä kuuntelu ovat minulle tärkeitä asioita yinjoogassa ja sointukylvyssä, ja niitä haluan välittää myös eteenpäin tunneillani.
Lämpimästi tervetuloa!