Löydä todellinen pohjoisesi - joogaretriitti Levillä, Loma-Paksussa 30.9.-3.10.2021

Todellinen pohjoisesi on sisäisen kompassisi osoittama suunta, sielusi kutsu ja intuitiosi ääni. Pohjoisen ilmansuunta edustaa vanhaa viisautta ja Lapissa on tilaa kuulla itseään, antautua vanhan sisäisen viisaansa kannateltavaksi. Retriitin aikana saat levähtää, olla juuri niinkuin hyvältä tuntuu. Nauttia ympäröivästä luonnosta, hiljaisuudesta ja Lapin taiasta. Löytää takaisin itsesi luokse, jos yhteys itseesi on arjen hälyssä päässyt välillä katoamaan.

Joogaharjoitukset ovat lempeää flowjoogaa ja yinjoogaa yhdistettyinä sointukylpyyn, hoitavaan kosketukseen ja itseä varten tehtäviin pieniin kirjoitustehtäviin. Joogaharjoitukset auttavat sinua laskeutumaan itseesi, löytämään läsnäolon tästä hetkestä. Jotta itseään voi todella kuulla, on meidän ensin pysähdyttävä ja löydettävä takaisin omaan kehoon, tähän hetkeen. Omasta kehosta käsin on turvallista lähteä tutkimusmatkalle kuulemaan sisäistä viisauttaan ja omaa intuitiotaan.

Retriitin aikana sinun on mahdollista tehdä myös omatoiminen päivävaellus lähituntureilla tai tutustua majataloa ympäröivään luontoon. Pohjoisen luonto on kaunista ja jylhää, paikoittain karua, mutta niin taianomaista. Lapin luonnossa on oma energiansa, oma viisautensa. Se muistuttaa vanhaa ja viisasta tietäjää, joka ei opetuksissaan aina päästä sinua helpolla, mutta jos sallit, vie sinut läpi muutoksen uudesti syntyneenä. Tuntureilta avautuu huimat näköalat kaikkialle ympärillesi ja samalla on mahdollista nähdä oman elämänsä kokonaiskuva, löytää oikeat mittasuhteet asioille.

Retriitin alustava ohjelma
Torstai 30.9.
15.00-16.30 Aloituspiiri
17.00-18.00 Päivällinen
19.30-21.00 Illan yinjooga ja pieni sointukylpy

Perjantai 1.10.
8.00-9.00 Aamiainen
9.15-9.45 Aamumeditaatio
10.00-16.00 Omatoiminen päivävaellus tai tutustuminen lähialueen luontoon, myös joogasali on vapaasti käytössäsi omaa harjoitusta varten. Saat mukaasi lounaseväät ja halukkaille järjestyy kyyti Levin keskustaan ja sieltä takaisin. Levin keskustasta pääset helposti Levitunturiin tai Kätkätunturiin. Halutessasi voit viettää oman hemmottelupäivän myös Levin keskustan palveluiden äärellä.
16.15-17.45 Touch of Yin - yinjoogaharjoitus, johon yhdistyy shiatsun hoitava kosketus (ohjaaja hoitaa jooga-asanoiden aikana)
18.15-19.15 Päivällinen
20.00 Iltasauna

Lauantai 2.10.
8.00-9.00 Aamupala
10.30-12.30 Kohti todellista pohjoistasi - lempeää flowjoogaa, yinjoogaa ja pieniä kirjoitustehtäviä
13.00-14.00 Lounas
16.00-17.15 Yinjooga ja sointukylpy
18.00-19.00 Päivällinen
19.30-21.00 Arktisen rummun taikaa - rumpuilta kodassa (lisämaksu 65€/hlö)

Sunnuntai 3.10.
8.00-9.00 Aamupala
10-12.30 Kohti todellista pohjoistasi - lempeää flowjoogaa, yinjoogaa ja pieniä kirjoitustehtäviä ja loppupiiri
13.00-14.00 Lounas

Retriitin ohjaaja
Essi Siitari, joogaopettaja (E-RYT 500) ja shiatsuhoitaja, joka iloitsee kauneudesta ja luonnosta, perheestä ja ystävistä, kirjoista ja kirjoittamisesta sekä elämän jatkuvasta muutoksesta ja itsekseen kasvun ilosta. Löysin Lapin rauhasta oman sielunmaisemani ja muutin puolisoni kanssa pohjoiseen syksyllä 2020. Vanhassa kotikaupungissani Lappeenrannassa sijaitsee edelleen rakas joogastudioni, Studio Mandula.

Majoitus ja joogashala
Loma-Paksun värikäs ja tunnelmallinen majatalo sijaitsee idyllisessä pihapiirissä Kittilän Könkäällä 10 kilometrin päässä Levin matkailukeskuksesta (osoite Inarintie 172, 99140 Köngäs). Loma-Paksu tarjoaa maatilamajoitusta vanhan päärakennuksen viidessä 3-6 hengen huoneessa. Retriitin osallistujamäärä pidetään pienenä ja majoitumme 2 hengen huoneissa, ellet sitten saavu isommalla porukalla ja haluatte jakaa suuremman huoneen yhdessä.

Paksun mäkeä ympäröivät tunturimaisema, pellot ja järvi. Inspiroivassa pihapiirissä asutaan, eletään ja lomaillaan. Kävelymatkan päästä majatalosta löydät sekä poro- että huskytilat. Käytössämme on koko retriitin ajan myös tilava kota, kaunis joogasali talliaitan ylisillä, kaksi saunaa, kaksi vessaa ja tupakeittiö.

Ilmoittautuminen
https://holvi.com/shop/yinwithessi/

Hinta
Retriitin hinta muodostuu Loma-Paksun täyshoidosta (kasvisruoka) ja majoituksesta 345€/hlö ja ohjelman osuudesta early bird 15.8. mennessä 155€/hlö ja tämän jälkeen 205€/hlö. Eli yhteensä 500€ kun teet varauksen 15.8. mennessä, tämän jälkeen 550€.

Lisämaksusta 65€/hlö rumpuilta kodassa 2.10. (toteutuu, jos vähintään 3 osallistujaa).

Varausmaksu 80€ maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, loppusumma laskulla 15.9. mennessä. Huomioithan, että varausmaksua ei palauteta peruutuksen sattuessa. Mahdolliset peruutukset viimeistään 15.9. mennessä, tämän jälkeen veloitamme koko retriitin hinnan peruutuksen sattuessa (Paikan voi halutessaan siirtää toiselle. Mikäli retriitti peruuntuu järjestäjän toimesta, palautetaan varausmaksu ja mahdollinen retriitin hinta.)

Arktisen rummun taikaa - rumpuilta kodassa
Koe lapin taikaa ja mystisiä sukutarinoita suuren noita Torajaisen jälkeläisen rummuttaessa. Rauhoita mielesi pehmeillä porontaljoilla maaten, tulen loimun lämmittäessä kehosi ja lempeän rummun kumistessa korvissasi. Rummun värähtely rentouttaa kehoa ja helpottaa hetkeen pysähtymistä. Aloitamme rentoutumisen maadoittavalla aistiharjoitteella ja nautimme lopuksi keksiä, yrttiteetä tai pannukahvia.

Lisämaksusta 65€/hlö rumpuilta kodassa 2.10. (toteutuu, jos vähintään 3 osallistujaa).

Saapuminen Leville
Leville pääset matkustamaan junalla (bussiyhteys Rovaniemen rautatieasemalta Levin keskustaan), lentäen Helsingistä (bussiyhteys Kittilän lentoasemalta Levin keskustaan), bussilla tai omalla autolla. Kuljetus Levin keskustasta Loma-Paksuun ja takaisin järjestetään.

Lisäyöt
Jos haluat viipyä Levillä pidempään, voit varata itsellesi lisäyön Loma-Paksusta hintaan 80€ (sis. aamiaisen). Lämmin suositus lisäöille myös Levi Foxfires guesthousessa, jonne saat retriitin yhteydessä 20% alennuksen majoituksesta ja majoituksen yhteydessä maksuttoman sauna & palju elämyksen (arvo 190€). Mainitse varauksen yhteydessä osallistuvasi retriitille.

Lisätiedot
[email protected]

Lämpimästi tervetuloa mukaan löytämään oma todellinen pohjoisesi!

 

 

TRE ja Psoas 9.10. klo 12.00-15.00

TRE (Tension/Trauma/Stress releasing exercises) stressinpurkuliikkeet on luonnollinen, helposti omaksuttava kehollinen palautumismenetelmä (joka on olemassa kaikilla nisäkkäillä) stressin, huolien, jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Tre perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasten tärinällä ja liikkeillä. Palautumisreaktio aktivoituu psoaksesta (lonkankoukistaja). Autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston yli-ja alivireystiloja.
PSOAS
TRE stressinpurkumenetelmässä avainasemassa on syvällä lantion alueella oleva psoas-lihaksisto. Psoasta pidetään ihmisen taistele ja pakene lihaksena. Psoas aktivoituu esimerkiksi stressin, jännityksen pelon, uhkan seurauksena ja supistumalla auttaa kehoa suojaamaan sisäelimiä. Myös liiallinen istuminen supistaa lantion etupuolen lihaksistoa. Jos tätä lihasjännitettä ei pääse purkamaan, psoas alueelle voi jäädä krooninen jännitystila, joka voi heijastaa myös erilaisia kiputiloja muualle kehoon.
Workshop sopii sekä ensimmäistä kertaa aiheeseen tutustujalle että pidempään menetelmää harjoittaneille.
Workshop sisältää:
-johdanto TRE menetelmään ja psoas lihaksen vaikutuksiin
-psoasta venyttäviä ja avaavia liikkeitä
-TRE menetelmään kuuluvia alkuliikkeitä
-TRE harjoitus
-loppurentoutus
Menetelmää harjoittaneet ovat raportoineet mm seuraavia vaikutuksia:
– uniongelmien lieventyminen, unenlaadun paraneminen
– lihasten jännittyneisyyden ja kiputilojen helpottuminen, lihasten palautuminen helpommin fyysisestä rasituksesta
– toiminnallisten vatsavaivojen helpottuminen
– ahdistus-ja masennusoireiden lieventyminen
– apua post-traumaattiseen stressiin
– kuormittuneisuuden ja uupumisen lieveneminen
– hyvinvoinnin ja (työhyvinvoinnin) parantuminen
– oman kehotietoisuuden syventyminen
Tre ei sovi jos sinulla on vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, olet toipumassa leikkauksesta, tai sinulla on epilepsia. Jos olet raskaana, myös silloin on hyvä pitää taukoa harjoittelussa.
Ohjaajana Marika Hynninen, TRE-ohjaaja, psykoterapeutti, psykofyysisen psykoterapian perusopinnot, hengityskouluohjaaja ja joogaohjaaja
Ilmoittautumiset vello.fi/studiomandula
Hinta 60€
SYDÄMELLISESTI TERVETULOA KEHOSI MATKALLE!

Good Karma Yoga - tulossa

Tervetuloa hyvän karman joogatunnille! Tunnilla tehdään noin 60 minuutin mittainen lempeä joogaharjoitus, joka sopii kaikille joogaajille.
Tunti on osallistujille maksuton ja perustuu hyvän kiertoon, toiveena on, että jokainen osallistuja laittaa pyyteettömästi hyvää eteenpäin jossain muodossa. Hyvä teko voi olla kuinka pieni tai suuri tahansa, ehkä vain ystävällinen hymy tai sana jollekulle sitä tarvitsevalle.
Ohjaajina joogaopettajat Essi Siitari ja Marjo Niiranen
Ilmoittautuminen vello.fi/studiomandula
Lämpimästi tervetuloa!

TRE-aloituskurssi - tulossa

Olet lämpimästi tervetullut oman kehosi matkalle:
TRE (Tension/Trauma/Stress releasing exercises) stressinpurkuliikkeet on luonnollinen, helposti omaksuttava kehollinen palautumismenetelmä (joka on olemassa kaikilla nisäkkäillä) stressin, huolien, jännitysten aiheuttamaan kuormittuneisuuteen. Tre perustuu kehon luontaiseen kykyyn palautua ylikuormitustiloista lihasten tärinällä ja liikkeillä. Palautumisreaktio aktivoituu lonkankoukistajista. Autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston ylijännitystiloja.
Menetelmästä voi olla tukea mm:
– arjen ja työstressin vähenemiseen
– unen laatuun
– kuntoilijalle tai urheilijalle fyysisestä rasituksesta palautumiseen
– syventämään omaa kehotietoisuutta
Tre ei sovi jos sinulla on vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, olet toipumassa leikkauksesta, tai sinulla on epilepsia. Jos olet raskaana, myös silloin on hyvä pitää taukoa harjoittelussa.
Aloituskurssi (2h) sisältää:
– johdannon Tre harjoitteluun
– ohjauksen liikkeisiin joita käytetään alkulämmittelyssä ja aktivoidaan kehollisen tärinän käynnistymistä
– Tre harjoituksen
– loppurentoutuksen
Kurssi antaa valmiudet tre harjoitteluun itsehoitomenetelmänä, mutta ei menetelmän ohjaamiseen muille.
Ohjaajana Marika Hynninen, TRE-ohjaaja, psykoterapeutti, psykofyysisen psykoterapian perusopinnot ja hengityskouluohjaaja
Ilmoittautumiset vello.fi/studiomandula
Kurssin hinta 60€
Lämpimästi tervetuloa!