Joogan tuntikuvaukset

Yinjooga

Yinjooga-harjoituksessa teemme pitkäkestoisia, erityisesti kehon syviä sidekudoksia venyttäviä asanoita. Asanoissa viivytään muutamasta minuutista aina viiteen minuuttiin kerrallaan. Harjoitus syvävenyttää, rauhoittaa hermostoa ja avaa kehon meridiaaneja eli energiakanavia lempeästi. Yinjoogaharjoitus tehdään lihakset mahdollisimman rentoina ja hiljalleen omia rajoja tunnustellen. Apuna harjoituksessa käytetään isoja tyynyjä (bolstereita), joogatiiliä sekä joogavöitä.

Harjoitus sopii lähes kaikille, jokainen tekee harjoituksen omaa kehoaan ja hengitystään kuunnellen ja omia rajojaan tunnustellen. Yinjooga harjoitusta ei kuitenkaan suositella raskauden viimeisellä kolmanneksella eikä heti synnytyksen jälkeen, etenkään mikäli et ole aiemmin tehnyt yinjoogaharjoitusta.
Yinjooga sopii loistavasti vastapainoksi voimakkaammalle joogaharjoitukselle sekä urheilijoille, nopeuttaen palautumista urheilusuorituksista.

 

Feminine Yin®

Feminine Yin® on naiseutta eheyttävä yin jooga-harjoitus, jonka asennot avaavat ja hoitavat mm. lantion sekä rintakehän aluetta, tukevat hormonitoimintaa, vastustuskykyä ja aineenvaihduntaa.

Harjoituksen aikana ohjaaja kiertää käsittelemässä muutamia naisen hyvinvoinnille tärkeimpiä akupisteitä, joilla voidaan tukea asentojen vaikutuksia. Harjoitus vahvistaa ja lisää luovuutta, itsensä arvostamista, hyväksyntää sekä rakastamista.

Yinjooga tukee ja edistää sidekudosalueiden sekä nivelten energiansaantia, aineenvaihduntaa ja liikkuvuutta. Lihasten pitäminen rentoina mahdollistaa sidekudosten hitaan avautumisen, jolloin niihin kertyneet kuona-aineet pääsevät poistumaan kehosta tehokkaasti. Asennoissa ollaan muutamasta minuutista ylöspäin jonka aikana keho pääsee kunnolla rentoutumaan ja mieli rauhoittumaan.

 

Flowjooga

Virtaavaa flow-joogaa, jossa liike ja hengitys yhdistyvät sulavasti toisiinsa. Harjoitus vahvistaa kehoa ja tuo mielen tähän hetkeen, yhteyteen kehon ja hengityksen kanssa. Harjoitus sopii hyvin jo jonkin verran joogaharjoitusta tehneille, mutta myös aloittelijat ovat tervetulleita.

 

Flow & yin

Virtaavaa flow-joogaa, jossa liike ja hengitys yhdistyvät sulavasti toisiinsa. Harjoitus päättyy yinjoogan pitkäkestoisiin, lempeisiin asanoihin. Harjoitus sopii hyvin jo jonkin verran joogaharjoitusta tehneille, mutta myös aloittelijat ovat tervetulleita.

 

Sointukylpy

Sointukylpy suo keholle ja mielelle syvärentouttavan lepohetken äänimaljojen, gongin sekä tuulikellojen lempeissä soinnuissa ja värähtelyissä. Tunnilla maataan maton päällä, huovan alla mukavassa asennossa ja annetaan äänen hoitaa kehoa ja mieltä.

 

Sunday bliss yin 90 min

Sunnuntai-illan ihana, pitkä yinjoogatunti, joka rentouttaa, rauhoittaa ja palauttaa. Loistava päätös viikonlopulle ja aloitus uudelle viikolle. Tunnin yinjoogaharjoitukset ja ohjaaja vaihtelevat, teemoina erilaiset yinjoogan harjoitukset, yinjooga ja äänimaljat ja feminine yin. Näet tunnin teeman ja ohjaajan Vellosta ilmoittautumisen yhteydessä.