Shiatsu

Shiatsu on japaninkieltä ja tarkoittaa sormilla painamista. Shiatsun juuret ovat Japanissa ja se pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Shiatsu on rentouttava ja lempeä koko kehon hoitomuoto, jonka avulla avataan kehon energiakanavia peukalon ja kämmenen painalluksin, venytyksin sekä hieronnalla. Kun energia saadaan virtaamaan vapaasti, keho tasapainottuu ja tulee elinvoimaisemmaksi pystyen itse korjaamaan häiriötiloja. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan elämänenergia Chi (myös Qi tai Ki) on kaikkialla maailmankaikkeudessa olevaa energiaa, joka on myös ihmisessä virtaava elämän voima. Ihmisessä tämä virtaus keskittyy energiakanaviin eli meridiaaneihin ja chi:n virratessa vapaasti ja esteettä, voi ihminen kokonaisvaltaisesti hyvin. Shiatsun tarkoitus on avata meiltä kaikilta löytyviä kehon energiatukoksia, jolloin energia pääsee virtaamaan esteettömämmin ja keho tasapainottuu.

Shiatsulla on saatu hyviä hoitotuloksia muun muassa stressin, väsymyksen, masennuksen, unettomuuden ja niska-hartiaseudun jännitystilojen hoidossa. Ennaltaehkäisevänä hoitona shiatsu on ihanteellinen koko kehon energiatasapainon ja elinvoiman ylläpitäjä. Shiatsuhoito tehdään lattialla futonpatjalla rauhoittavan musiikin soidessa taustalla tai vaihtoehtoisesti ilman musiikkia.

Huomioi tullessasi hoitoon: pukeudu joustaviin vaatteisiin, joissa on hyvä rentoutua. Hoidon jälkeen on hyvä nauttia runsaasti vettä ja antaa itselleen rauhallista ja lempeää palautumisaikaa mahdollisuuksien mukaan.